Skype-terápia

Skype-terápiás lehetőség magyar nyelven, 
külföldön élő magyarok számára!

Kedves Érdeklődő!

Pár éve már, hogy Skype-terápiát végzek külföldön élő magyarokkal.
Az a tapasztalatom, hogy a rendszeres beszélgetésekkel olyan terápiás kapcsolatot tudtunk kialakítani egymással, amely valós segítséget nyújtott a hozzám fordulóknak. 
Természetesen ez a lehetőség vidéken élő, vagy mozgásban korlátozott személyek számára is elérhető!  

Mi a Skype terápia?

Egy új pszichoterápiás alapforma, amely a szakembertől való távolság ellenére is lehetővé teszi a lelki eredetű problémák kezelését. 
Régebben elképzelhetetlen lett volna terápiában résztvenni személyes fizikai jelenlét nélkül, de ma már a technika segítségével szerencsére ez könnyedén megoldható. 

Miért a Skype? 

Mert bármennyire is tud valaki idegen nyelven beszélni, érzéseinket leginkább anyanyelvünkön tudjuk megfogalmazni, nem beszélve az anyagi kondíciókról, amely sokkal kedvezőbb, mint egy külföldi terapeuta óradíja. 
Előnye még, hogy nem kell utazni hozzá, csak internet szükséges és egy megfelelő nyugodt, csendes hely, ahonnan az illető be tud jelentkezni a megbeszélt időpontokban. 

Saját élményeim a külföldi kapcsolattartásról

Az internet ugyan lehetővé teszi a kommunikációt szeretteinkkel, de azt nem oldja meg, hogy a valaha biztonságot jelentő hely, személy nincs már karnyújtásnyira. Egy ölelésért, simogatásért, még mindig személyes találkozásra van szükség. Ezt én tökéletesen tudom, mert fiaim külföldön tanultak, dolgoznak, élnek. Rajtuk és klienseimen keresztül is minden nap érzékelem a külföldön élő magyarok életét, problémáit, érzéseit. 

Van úgy, 

hogy racionálisan nem is értjük, mi a baj velünk, mitől szorongunk, miért vagyunk kedvetlenek, frusztráltak, esetleg dühösek. 
Nem értjük mitől szenvedünk és nem tudjuk mitől leszünk jobban! 

Nem lenne jobb beszélgetni erről? 

Hámor Éva
Egyéni-, pár- és családterapeuta
www.beszelgessunk.hu
Skype:  evahamor