Amit kínálok

 

Amit kínálok

 

Egyéni terápia

Beszélgetés kettesben, mindenről, ami „emberi“ . Meghatározott keretek között, teljes titoktartás mellett.  életszakaszokhoz kapcsolódó krízisek, például kamaszkor, házasság, életközép-válság, gyerekek kirepülése, nyugdíjas kor elérése elakadások a magánéletben, párkapcsolati kérdések szexualitással kapcsolatos problémák veszteségek, gyász (betegség, halál, válás, babaelvesztés) önértékelési problémák egzisztenciális problémák (karrier, anyagiak)

Párterápia

Párterápiára azokat várom, akik szeretnék megőrizni a kapcsolatukat, jelenlegi gondjaik (elakadás, kommunikációs zavarok) ellenére, és azokat, akik dönteni képtelenek, vagy már eldöntötték, hogy elválnak, de ehhez segítséget kérnek. 

Családterápia

Mint minden élő rendszerben, a család rendszerében is állandó változások történnek. A változások hatnak a család minden tagjára és a rendszer teljes működésére. A változások gyakran vezetnek elakadásokhoz, vagy rossz megküzdési módok kialakításához. A családterápiás konzultáció abban segít, hogy szembenézzünk ezekkel a változásokkal és elakadásokkal, és a családdal együttműködve egy új egyensúlyt teremtsünk.

Kiknek ajánlom?

  • családi életciklussal kapcsolatos elakadások (gyermek születése, iskolai problémák otthoni kezelése, kamaszkorú gyermeket nevelő család, felnövekedett gyermeket kibocsátó család),
  • családban jelentkező akut problémák, amelyek régóta megoldásra várnak, de nincs erő és ötlet a továbblépéshez,
  • kapcsolati zavarok a házasságon belül (kommunikációs problémák, intimitás problémák, múltban gyökerező feldolgozatlan traumák, konfliktuskezelés),
  • családot érintő veszteségek és krízisek,
  • valamint azok számára, akik elfáradtak és úgy érzik, hogy ugyanazokat a köröket futják, akik reménytelennek látják a helyzetüket és nem látnak kiutat.  

Beszélgessünk róla – csoport felnőtteknek

Ülj le közénk és mesélj. Mondd el, mit szoktál, bár mi nem feledjük, mesélj arról, hogy itt vagy velünk
együtt s együtt vagyunk veled mindannyian,
kinek emberhez méltó gondja van. Te jól tudod, a költő sose lódit: az igazat mondd, ne csak a valódit, a
fényt, amelytől világlik agyunk,
hisz egymás nélkül sötétben vagyunk. Ahogy Hans Castorp madame Chauchat testén, hadd lássunk át
magunkon itt ez estén.
József Attila

A csoport előnye az egyéni beszélgetésekkel szemben, hogy tükröt, támogatást és megtartást kapunk a csoport tagjaitól, és ugyanezt tudjuk adni a csoportban lévő többiek számára. Zárt csoport, teljes titoktartás mellett. Nincs konkrét téma, mindenki arról beszél, ami őt foglalkoztatja. A csoport dinamikája és ereje valódi változást hozhat.  

Verbális csoport felnőtteknek, amelynek témája: a veszteség

A csoport azoknak szól, akik veszteséget élnek át: gyász, szerelem, munka, életkörülmények elvesztése, stb.miatt. Fájdalmuk feldolgozásához a csoport segítséget nyújt.

„Viszünk a csillagokkal beszélgetni, viszünk az Idő királyhoz és az Időcsászárhoz, végtelen tengerekre viszünk és kikötünk veled az Emlékezés szigetén . . . Érted-e? Soha nem láthatsz bennünket... de érezned kell, hogy itt vagyunk körülötted, a nagy pillanatokban mindig itt vagyunk, csak figyelj mindig magadba. „ (Török Sándor, Kököjszi és Bobojsza)

Szomatodráma csoport

önismereti, rendszerszemléletű, gyógyító módszer

Kiknek ajánljuk?
Akiknek testi, szervi, lelki panaszai az orvosi kivizsgálás után, illetve a kezelés ellenére sem enyhültek.

Néhány példa a csoportból:

"Gyakran megakad a falat a torkomon, evés közben folyton innom kell. Nem tudok lenyelni dolgokat".

"Ha eltávolodom az otthonomtól, görcsöl a hasam, szorulásom lesz."

"Nagyon fáj a derekam, ráadásul a házasságom is romokban hever. Nem tudok mozdulni."

"Gyakori nőgyógyászati panaszaim miatt nem vagyok képes szexuális életet élni a férjemmel."

Saját testünkről alkotott elképzeléseink megismerése és átalakítása gyógyító folyamatokat indíthat szervezetünkben, sok esetben egy makacs, tudattalan blokk feloldása révén. A szomatodráma módszer segítségével könnyed, elegáns és mégis mélyen megindító módon érzelemgazdagabb kapcsolatba kerülünk saját testrészeinkkel, találkozhatunk testünknek tudatunk elől elrejtett titkaival. A testi folyamat mögül szinte mindig kibomlik a lélek drámája is. Előjönnek az elfelejtett gyermekkori emlékek, családi konfliktusok, el nem gyászolt veszteségek, az eltemetett szégyen, stb. amelyek összefüggésben állnak a panaszokkal.

A gyógyulás folyamatai meglepő gyorsasággal indulnak el, amint az elrejtettet megjelenítjük, a töredezettet egyesítjük, az elkülönülést és elidegenedést feloldjuk, az elutasítást elfogadásra és hálára cseréljük.

Mi történik a csoportban?

Dramatikus eszközökkel színpadra állítjuk valakinek a testrészeit, illetve testi folyamatait, egy új felismeréseket adó és egyben kiválóan formálható felületet hozunk létre, a tüneteket, testrészeket más emberek segítségével jeleníthetjük meg.
Mindig a testből indulunk, a testnek a tünetekben és panaszokban megnyilvánuló "beszédét" fordítjuk a lélek nyelvére. A résztvevők szeme előtt kibontakozó drámák lehetőséget adnak a különböző szerepekbe való belehelyezkedésre, kipróbálva akár azt is, milyen lehet például egy fájó térdnek, vagy egy vetélés utáni női méhnek lenni.

A találkozók célja a testi és lelki önismeret, a testi folyamatok, tünetek jobb megértése, a testi-lelki gyógyulás akadályainak elhárítása.

Skype-terápia

Manapság egyre több magyar fiatal és idősebb ember tanul, dolgozik, él külföldön.

Az elválás az itthon maradt családtagoktól, barátoktól, szerettektől az elszakadás a szülőföldtől, néha nagyon nehéz.

Tapasztalatom szerint szerencsés kihasználni a Skype adta lehetőségeket. Segít abban, hogy könnyebb legyen megélni a változásokat, alkalmazkodni az új körülményekhez, elviselni az esetleges izolálódást, a magányt, a beilleszkedés nehézségeit, a hiányt.
Természetesen ez a lehetőség vidéken élő, vagy mozgásban korlátozott személyek számára is elérhető! 

BŐVEBBEN